Scroll Top

Biljarten houdt je gezond!

Onderaan de boulevard ligt Ter Reede, het Centrum voor Verzorgd Wonen. Het is de grootste locatie van WVO Zorg waar circa vijfhonderd vrijwilligers actief zijn. Vrijwilligers zijn onmisbare schakels die nuttig werk verrichten voor de ouderen in Vlissingen. Zij vervullen namelijk taken die anders niet of nauwelijks gedaan kunnen worden.

Iedere dinsdagmiddag is Henny van Hese-Roozemond (76 jaar) binnen dit centrum werkzaam als vrijwilligster. Ze brengt een groepje ouderen de kneepjes van het biljarten bij.

In hart en nieren

Henny begon zeven jaar geleden met haar vrijwilligerswerk. “Mijn zoon richtte toen fitness- en leefstijlclub VIEF op en ik begon daar met trainen. Daar vroegen ze mij om een biljartclub op te richten en zo is het -biljart- balletje gaan rollen.”

Henny is biljartster in hart en nieren. Drie avonden in de week traint ze voor haar wedstrijden. ‘Het plezier dat ik beleef aan biljarten, draag ik met liefde over aan anderen. Ik leer ze de ins en outs van het spelletje, zodat ze meer feeling krijgen en lol beleven.’

Win-winsituatie

‘Vrijwilligerswerk is zinnig en dankbaar. Ik raad het iedereen aan. Zelf bezig blijven en anderen helpen; het is een win-winsituatie. Al doe je maar een klein klusje, het kan van grote waarde zijn. Ik wil het niet meer missen!.’

Serieus

Vrijwilligerswerk is voor Henny een ideale afleiding. ‘Ik heb veel ellende meegemaakt in mijn leven. Hele dagen thuiszitten vind ik niks, dus ik moet wat om handen hebben.’ Ze neemt haar werk serieus: ‘Een geintje en een lolletje tussendoor kan, maar daarna richten we ons weer op de groene tafel. Ik leer veel op mijn eigen biljartclub en dat probeer ik over te brengen. Gelukkig heb ik een gemengd groepje. Vrouwen alleen kletsen teveel’, lacht Henny.

Ideale sport

Namens het Vrijwilligerspunt Vlissingen krijgt Henny een taart cadeau. Tussen de hapjes door, vertelt ze met veel passie over haar sport. ‘Het is belangrijk om bezig te blijven, zeker voor ouderen. Biljarten kan daarbij helpen. Zowel geestelijk als lichamelijk ben je actief tijdens het beoefenen van deze sport.’

Henny deelt de taart met haar ‘cursisten’, die zeer enthousiast zijn over hun biljartinstructrice. ‘We leren veel van haar hoor’, is een reactie. Henny: ‘Als zij plezier hebben en ze blijven komen, is het goed hè!’

Henny van Hese-Roozemond

Iedere dinsdagmiddag is Henny van Hese-Roozemond (76 jaar) binnen dit centrum werkzaam als vrijwilligster