Scroll Top
Winnaars 2020
Frans Naereboutprijs 2020 uitgereikt in vlissingen

Vrijdagmiddag 5 november 2021 is in de Gemeente Vlissingen de Frans Naerebout Prijs uitgereikt. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar Naerebout vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

Burgemeester van den Tillaar, wethouder Els Verhage, medewerksters van Vrijwilligerspunt Vlissingen en leden van de jury gingen gezamenlijk op pad om de winnaars te verrassen met hun prijs.

Aanmoedigingsprijs 2020

John en Mirja Torbijn-Schuit van de Hengelsportvereniging Vlissingen werden thuis verrast tijdens een geënsceneerde vergadering van de vereniging. “Dat verzin je niet, vrijdagmiddag om 17.00 uur een vergadering en dan dit!” zei John. Het echtpaar kreeg de ‘Aanmoedigingsprijs 2020’. Deze bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro. De jury oordeelde: “De familie Torbijn geeft gastlessen op scholen en zij denken actief mee over de invulling van het Westduingebied. John en Mirja zijn begaan met dieren en de natuur. Ze vinden het van belang hier respect voor te hebben. Met het geven van bijvoorbeeld vislessen op scholen, wordt deze boodschap op innovatieve wijze overgebracht aan jongeren. Iedereen is welkom binnen de vereniging. Zo zorgen zij er ook voor dat mensen met een beperking mee kunnen doen.”

Vrijwilligersorganisatie 2020

Stichting Dierenwelzijn Walcheren, ook ‘toevallig’ net aan het vergaderen in de Lammerenburcht heeft de prijs voor ‘Vrijwilligersorganisatie 2020’ gewonnen. Hun prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro, een oorkonde en de wisseltrofee. Het juryrapport: “De stichting is opgezet door vrijwilligers van de stichting Dierenvoedselbank. De Dierenvoedselbank biedt hulp aan huisdiereigenaren en aan dieren door het uitreiken van dierenvoeding aan inwoners die door omstandigheden onvoldoende middelen hebben om dat zelf te bekostigen. Daarmee maakt de dierenvoedselbank het mogelijk dat huisdiereigenaren met een laag inkomen, toch voor het dier kunnen blijven zorgen. In april 2020 heeft de stichting met de hulp van Dierenlot een dierenambulance kunnen aanschaffen. Begin 2020 is de Stichting Dierenvoedselbank uitgegroeid tot Stichting Dierenwelzijn Walcheren met ruim 50 vrijwilligers. Op eigen initiatief en eigen kracht spelen zij in op een belangrijke behoefte van de inwoners van de gemeente Vlissingen.”

Vrijwilliger 2020

Lovende woorden waren er voor Lucas Waisapy (77 jaar), hij werd de ‘Vrijwilliger van 2020’ en heeft een oorkonde en een gouden speldje ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk als onder andere beheerder van buurthuis Mae Uku Oost Souburg. De heer Waisapy was daar naartoe ‘gelokt’ met het verhaal dat er foto’s gemaakt zouden worden en hij zijn mooiste jasje voor die gelegenheid moest aantrekken. Waisapy is ook penningmeester van Muhabet. Uitgangspunt van Muhabet is elkaar helpen in de vorm van financiële, fysieke en morele steun, op momenten dat er sprake is van een sterfgeval. Daarnaast is hij koster van de Beth Cherem kerk en is hij verantwoordelijk voor de financiën binnen de werkgroep SouMiKou. Bij voetbalvereniging Jong Ambon heeft hij zich in het verleden vrijwillig ingezet binnen het bestuur. Zijn carrière op het gebied van vrijwilligerswerk is begonnen bij Kumpulan Lorihua. Voor zijn huwelijk deed hij bestuurlijk werk bij de dorpsvereniging van Suli, het dorp op Ambon waar zijn roots liggen. Het oordeel van de jury: “Het is bijzonder hoe hij zich al jaren vrijwillig inzet voor anderen. De heer Lucas Waisapy verdient het dat de prijs dit jaar aan hem wordt toegekend.”

Geschreven door Conny Den Heijer

Ook winnen?

Bekijk hoe je in aanmerking komt om de prijs te winnen!

Vragen?

Neem contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen