statushouders

Als Vrijwilligerspunt Vlissingen zetten we ons in voor nieuwe Vlissingers! We helpen ze om zinvol vrijwilligerswerk te vinden waar ze de taal kunnen oefenen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Dit doen we in samenwerking met vrijwilligersorganisaties en taalscholen.
Door het doen van vrijwilligerswerk krijgen statushouders de kans om op een laagdrempelige manier een sociaal netwerk op te bouwen, de Nederlandse taal te oefenen, een dagritme te creëren en een zinvolle bijdrage te leveren. En vrijwilligersorganisaties kunnen gebruik maken van de ervaring, skills en talenten van deze nieuwe Vlissingers

Aan de slag als vrijwilliger?

Heb je een vluchtelingenachtergrond? Wil jij graag nieuwe mensen ontmoeten? Je Nederlands oefenen? Je CV opbouwen? Dat kan als vrijwilliger! Als vrijwilliger kan je veel dingen doen. Ga samen met andere vrijwilligers bijvoorbeeld helpen bij een speeltuinvereniging in de buurt, werken in een moestuin, helpen met technische klussen of word coach van een sportteam. Vrijwilligerspunt Vlissingen kan je helpen om vrijwilligerswerk te vinden dat bij je past.

meedoen als organisatie?

Wil je als maatschappelijke organisatie een kans bieden aan nieuwkomers?

Of zijn er al statushouders die betrokken zijn als vrijwilligers bij je organisatie en ben je op zoek naar advies of wil je graag je ervaring delen?

Werk je met of begeleid je statushouders?

Wil je deelnemers aanmelden of wil je een voorlichting over vrijwilligerswerk inplannen?

Interesse? Meer informatie?

Neem contact met ons op via vrijwilligerspunt@vlissingen.nl