Scroll Top

Vlissingen – Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets  te ondernemen. Dit kan tijdens de Prokkelweek – één week in het jaar vol activiteiten – maar ook tijdens een van de vele andere projecten die we organiseren. 15 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. En zo zat Jan-Wim van Akkeren als Prokkelduo in het stembureau in het Vlissingse stadhuis.

 

Marian Geling, landelijk projectleider van stichting Prokkel vertelt: “Onze opzet is om mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB) te laten participeren op een plek die zij leuk vinden. Die participatie geeft de persoon vaak meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wij als Stichting stimuleren, faciliteren en verbinden. We bieden tools en kennis aan waarmee organisaties, gemeenten en bedrijven zelf Prokkelactiviteiten kunnen organiseren. Zo kwam Jan-Wim bij de gemeente Vlissingen terecht, op een inclusief stembureau, waar hij graag wilde helpen.”

 

“Jaarlijks organiseren wij de Prokkelweek, dit jaar van 5 tot en met 12 juni.” zegt Marian. “In deze week zetten we ontmoetingen tussen mensen met en zonder LVB in de schijnwerpers. De donderdag is uitgeroepen tot Nationale Prokkelstagedag. Graag nodigen we lokale bedrijven, organisaties en verenigingen in de gemeente Vlissingen uit om die week hun deuren open te zetten voor iemand met een (licht) verstandelijke beperking. Laat iemand een dagje meekijken en ontdek zo of je wat voor elkaar kunt betekenen. Het zorgt vaak voor verrassende inzichten.”

 

Wil jij meer informatie over de Stichting Prokkel, wil je doneren of wil je je aanmelden als Prokkel stagedeelnemer, kijk dan op: www.prokkel.nl

prokkel

Jan-Wim, uiterst rechts, helpt mee op een Vlissings stembureau