Scroll Top

Augustus 2021: Rayan

Rayan
“Geweldig dat mensen zich inzetten voor DE dag van hun leven”

Rayan is 12 jaar en heeft een zeer zeldzame vorm van botkanker, BCOR 3. Voor behandeling moet hij regelmatig naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Daar raakten zijn ouders in gesprek met een maatschappelijk werker die hen attendeerde op Make a Wish Nederland. Met 400 vrijwilligers verspreidt over het hele land, realiseren zij jaarlijks meer dan 550 wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar, de Make a Wish Journey.
Na maanden van voorbereiding kwam ook Rayan aan de beurt en beleefde de dag van zijn leven. “Het was fantastisch, wat heeft hij een geweldige dag gehad. Even niet ziek zijn.” vertelt moeder Elize.

Avontuur

Het grote avontuur begon voor Rayan met een limousine die voor de deur parkeerde. Deze bracht het gezin de hele dag van de ene naar de andere locatie.
Om te beginnen naar Axel, waar Rayan bij de motorclub een uur lang mee mocht rijden op een crossmotor over het versierde crossterrein. Als aandenken kreeg hij een motorpak mee naar huis, geschonken door een sponsor. Daarna maakte hij een helikoptervlucht boven Zeeland.
Als klap op de vuurpijl werd hij vanuit Zierikzee naar Vlissingen vervoerd in een Lamborghini. “In de avond nog met de limousine een hamburger gehaald, maar de limo paste niet door de drive-through.” vertelt Rayan lachend.

Rayan
Bijzonder

“Iedereen die hier aan mee heeft gewerkt deed dit vrijwillig en op eigen kosten. Dat maakt het zó bijzonder, dat er particulieren zijn die dat willen doen voor een kind dat ze helemaal niet kennen” zegt Elize. “Naast alle sponsoren uiteraard. Echt fantastisch.”

Vrijwilligers

Dat zo’n dag een hoop geregel is, weten ze natuurlijk bij Make a Wish als de beste. En al dat geregel wordt door vrijwilligers gedaan.
“Wij doen dit voor de kinderen, graag en van harte. Leuk dat jullie ons onder de aandacht brengen.” zegt vrijwilligster Annemieke Vissering van Make a Wish. “Zo hopen we op nog meer vrijwilligers, sponsoren en particulieren die ons willen helpen.”