Scroll Top

Middelburg – Voor inwoners die vrijwilligerswerk doen hebben de Gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere de VNG vrijwilligersverzekering. Op 30 maart verzorgden Vrijwilligerspunt Vlissingen, Welzijn Middelburg en Welzijn Veere gezamenlijk een informatiebijeenkomst over deze verzekering. Ben Klaassen van Centraal Beheer gaf uitleg over de verschillende onderdelen van de verzekering en besprak een aantal voorbeelden.

 

Ruim 40 personen, particulieren en mensen die verbonden zijn aan organisaties en instellingen die met vrijwilligers werken, waren naar de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg gekomen om de avond bij te wonen. Dat iedere vrijwilliger verzekerd is onderweg naar of tijdens zijn of haar vrijwilligerswerk was nog niet bij iedereen bekend. De VNG Vrijwilligers­verzekering verzekert vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke stagiairs en jongeren die deelnemen aan projecten in het kader van een maatschappelijke diensttijd. Vrijwillige politie en brandweer hebben geen dekking.

 

De VNG vrijwilligersverzekering is een secundaire verzekering. Dat houdt in dat je in alle gevallen van schade moet kijken of je een beroep kunt doen op je eigen verzekering of die van je vrijwilligersorganisatie. Wil je meer info of wil je een schade melden, kijk dan op: https://www.centraalbeheer.nl/zakelijk/bedrijfsverzekeringen/vrijwilligersverzekering/vrijwilligers

Graag attenderen we jullie daarnaast op de algemene informatie over verzekeringen op NOV: https://vrijwilligerswerk.nl/themas/wettenenregels/dossiers/verzekeringen/default.aspx

Op bovenstaande pagina vind je onder andere ook informatie over bestuurdersaansprakelijkheid, vrijwilligerswerk buiten je eigen gemeente en een duidelijke uitleg over de voorwaarden waar je als vrijwilliger aan moet voldoen.

 

Presentatie-Vrijwilligerspolis-2023.pdf (108 downloads )
Ben Klaassen