Scroll Top

Deze workshop ging over ‘begin met de ‘Why’. We merken om ons heen dat jongeren graag van betekenis willen zijn. Ze willen dat doen bij een organisatie die aansluit bij hun eigen drijfveren en waarden. We hebben nagedacht over waarom jezelf werkt of betrokken bent bij een organisatie en welke verhalen of ervaringen ons hebben geraakt. De bestaansreden van jouw organisatie en wat je als stichting/organisatie daarin te bieden hebt voor jongeren. Door te denken en te handelen vanuit de ‘Why’ van zowel jezelf als de organisatie lukt het beter om de verbinding met de ander en zijn drijfveren te vinden.

Het tweede deel ging over de verschillende generaties. Welke kenmerken herken je bij jezelf en je collega (vrijwilligers) en wat zijn overeenkomsten en verschillen met de generatie die je wilt betrekken?

De workshop op 14 mei zal hier dieper op in gaan. Het zal dan gaan over de redenen waarom jongeren zich willen inzetten en hoe je als organisatie zichtbaar wordt voor hen. En ook hoe creëer je een ontvangstklimaat waar jongeren zich gezien en gehoord voelen.

Aanmelden voor de volgende workshop kan via Inschrijven voor workshops – Vrijwilligerspunt Vlissingen

Kennisplatform