December 2018: Joop Jimmink

“74-Jarige held skeelert rond op Walcheren”

Als 70-plusser meerdere keren in de week actief sporten, is dat mogelijk? “Jazeker”, zegt de 74-jarige Joop Jimmink resoluut. Deze vrijwilliger van tennisvereniging LTC DOS slaat het liefst drie keer in de week een balletje. Daarnaast trekt hij wekelijks zijn skeelers aan voor een rondje Walcheren. Gezond oud worden, dat wil Joop. Andere mensen helpen hoort daar ook bij. Joop zit in de onderhoudscommissie van de tennisvereniging. “Ik doe het graag, maar er is wel verjonging nodig”, aldus Joop.

Door Inge Caljouw

Samenwerking

Joop is een groot voorstander van een samenwerking tussen LTC DOS, de Schelde en TC Souburg. Achter de schermen wordt hierover gebrainstormd. Joop: “Dan zouden we één groot complex hebben met meer vrijwilligers en meer kapitaal. Als we zo doorgaan, kan het financieel een moeilijk verhaal gaan worden over een aantal jaren.” Voorlopig is er nog geen sprake van een fusie en loopt alles nog op rolletjes bij DOS. Een vereniging met vijf gravelbanen en twee Canada Tenn banen, waarop de tennissers ook in de winter kunnen spelen.

Clubliefde

Joop speelt in de 50+ competitie en is blij met zoveel senioren op de vereniging om tegen te tennissen. Verder zet deze sportieveling zich heel het jaar door in voor de tennisvereniging. Hij zegt: “Een maand voordat het tennisseizoen begint maken wij van de onderhoudscommissie de banen speelklaar. We zijn allemaal al wat ouder, maar het enthousiasme is er niet minder om. Een collega-vrijwilliger kruipt op 84-jarige leeftijd nog over de grond om de lijnen te leggen, als dat geen echte clubliefde is? Na de zomer breken wij de gravelbanen weer af.”

Beregezellig

Behalve het op- en afbreken van de velden helpt Joop bij verschillende klussen die voorbijkomen. “De afgelopen jaren gaf het overgewaaide zand van het strand op de tennisbanen ons veel werk. Verder zijn de laatste jaren de ruimtes binnen flink opgeknapt; er kwamen nieuwe kleedkamers en we installeerden een nieuwe keuken. Daarbij heb ik veel meegeholpen. LTC DOS is een prachtige vereniging; we krijgen veel zelf voor elkaar en ons clubhuis is nu beregezellig met het ruime overdekte terras erbij. Dat zie je volgens mij niet bij andere verenigingen.”

Vrijwilligersavond

“Het vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening, het is leuk om iets voor een ander te doen en zeker samen. Eén keer per jaar is er bij DOS een vrijwilligersavond met lekker eten. Het leuke is dat de vrijwilligers dit zelf organiseren”, vertelt Joop. Naast zijn vrijwilligerswerk en sporten, houdt Joop van puzzelen en tuinieren in zijn tuin. Ook de tuin van DOS onderhoudt hij de laatste tijd intensiever. Een held die DOS nog niet kan missen!