Scroll Top

December 2021: Pieter-Paul Eppings

Pieter-Paul Eppings
Vrijwilligerswerk in je eigen wijk – De Waterwijken

Wijkvereniging Waterwijken (Rosenburg en Lammerenburg) is 30 jaar geleden gestart en er zijn inmiddels zo’n 110 huishoudens lid. Pieter-Paul Eppings is de secretaris van de wijkvereniging en dat doet hij al 25 jaar met veel plezier.

Vlissingen – Waterwijken houdt zich niet alleen bezig met het ophalen van oud papier en het organiseren van evenementen voor leden in de wijken. Zij houden zich ook bezig met de inrichting van de wijken, de knelpunten die zich voor doen en bijvoorbeeld het hondenrenveld, in goed overleg met de gemeente Vlissingen. Daarnaast flyeren zij iedere maand zodat alle 1100 gezinnen op de hoogte zijn van de activiteiten.

“Toen wij hier kwamen wonen heb ik me aangemeld bij de wijkvereniging. Voor ik het wist rolde ik in de functie van secretaris en dat doe ik nu al 25 jaar.” vertelt Eppings.  “We organiseren buitenom corona veel evenementen voor onze leden in beide wijken. Sintviering, kerst- en lampionnenoptocht, een dagje vissen, de oliebollen aktie bij het ophalen van het oud papier, workshops bloemschikken en nog veel meer. Maar we gaan ook samen bolussen bakken, uit eten, advocaat maken of we organiseren een speeltuindag voor de kinderen in Lammerenburg. Onze leden krijgen korting op alle activiteiten en we hebben een actie tijdens Film by the Sea.”

Waterwijken heeft op dit moment gebrek aan vrijwillige bestuursleden. “Kom gerust eens kijken wat wij doen, draai eens een paar vergaderingen mee en kijk of het iets voor je is. Voor de evenementen zelf kunnen we altijd een paar extra handen gebruiken maar dan wel van mensen die zelf in de wijken wonen. Tijdens corona hebben we met Kerst pakketten rondgebracht, met Pasen bosjes tulpen. Het geeft mij veel voldoening om bezig te zijn met de bewoners en in de wijken.”

Ook een manier om elkaar beter te leren kennen: vrijwilligerswerk doen in je eigen wijk. Woon je in Rosenburg of Lammerenburg en wil je helpen? Kijk dan op de website van de wijkvereniging: www.waterwijken.nl

Zou jij ook vrijwilligerswerk willen doen? Kijk dan eens tussen de vacatures op: http://vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/

Pieter-Paul Eppings