Scroll Top

Vlissingen – Poppodium De Piek bestaat al ruim 50 jaar en is een begrip als podium voor muziek en culturele uitingen in Vlissingen en ver daar buiten. Er is al veel over De Piek geschreven maar hoe gaat het achter de schermen en hoe kan jouw rol daar in zijn? We vroegen het Kelly Verbeem (39), in het dagelijks leven ambtenaar bij de gemeente Veere. In haar vrije tijd staat ze in De Piek bij de garderobe, achter de bar en houdt ze de socials bij. Daarnaast heeft ze de vrijwilligerscampagne voor De Piek opgezet. Een bevlogen iemand dus…

Kelly: “Wat ik zo leuk vind aan het vrijwilligerswerk bij De Piek is dat je door de verschillende muzieksoorten die hier gespeeld worden, veel verschillende mensen ontmoet. Van alle leeftijden, van jong tot ruim gepensioneerd en van allerlei pluimage. En je ziet en hoort optredens van muzieksoorten waar je zelf misschien nooit naartoe zou zijn gegaan.”

In De Piek zouden ze graag meer optredens per maand organiseren. “Dan moet je wel meer vrijwilligers hebben want anders kunnen we dat niet allemaal inplannen. We zijn dus bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligers die bij de entree willen staan, jassen aannemen en tickets verkopen of mensen die achter de bar willen staan. Daarnaast zijn we dringend op zoek naar technici. Het liefst iemand die de opleiding evenemententechniek al op zak heeft. Zo niet, dan kun je hier veel leren. Dus kom gerust eens meelopen, wij bieden je de kans om ervaring en kennis op te doen.”

Ben jij minimaal 18 jaar en ben je minstens één keer per maand inzetbaar in De Piek?

Meer info op de website: https://depiek.nl/vrijwilligers/

‘Een groep floreert bij goede leiding’

Kelly Verbeem De Piek

“Met meer vrijwilligers kunnen we meer optredens inplannen in De Piek.”