Scroll Top

Februari 2015: Ruth St.Jago, vrijwilligster van Stichting ROAT

Ruth St.Jago, vrijwilligster van Stichting ROAT

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels in onze samenleving. Zonder de inzet van deze helden is het voor instellingen, verenigingen en vele andere organisaties onmogelijk om hun belangrijke functie goed uit te oefenen. Iedere maand zet het Vrijwilligerspunt Vlissingen zo’n held in het zonnetje. Als blijk van waardering ontvangen ze namens het Vrijwilligerspunt een slagroomtaart van bakker Tullenaar. Ook krijgen ze de kans hun verhaal te doen op deze website.

De Vlissingse held van deze maand is: Ruth St.Jago, vrijwilligster van Stichting ROAT.

 

‘Een hug en die glimlach, daar doe ik het voor!’

Wat de voordelen zijn van vrijwilligerswerk? ‘Een heleboel’, vertelt Ruth St.Jago enthousiast. Ruth werkt al vier jaar vrijwillig bij het VUP, het Voedsel Uitgifte Punt. Dit is een vrijwilligersinitiatief van de Stichting ROAT. ‘Mensen die bij de voedselbank niet terecht kunnen, krijgen bij het VUP voedsel en spullen, zolang de voorraad strekt’, legt Ruth uit.

Het verschil

Zo’n tien uur in de week werkt Ruth voor het VUP. ‘Lin, een kennis van mij, heeft het VUP opgericht. Zij heeft mij erbij betrokken en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Als je de gezichten van mensen hier ziet veranderen als ze spullen krijgen, dat is zo mooi! Ik houd van mensen. Even een hug en een glimlach, daar word ik helemaal blij van. Je leert ook omgaan met  problemen van mensen. Als je hier werkt besef je dat bezoekers die hier komen onze steun echt nodig hebben. Ons werk maakt het verschil’.

Waardering

Ruth is dankbaar en verrast als ze de taart van het Vrijwilligerspunt in ontvangst neemt. Het is een blijk van waardering voor de tijd en moeite die ze vrijwillig in het VUP steekt. Haar taken zijn divers. Op woensdag staat ze in de winkel in de Adriaen Coortelaan voor het uitdelen van voedsel en spullen die in de eerste levensbehoefte van mensen voorzien. Andere dagen van de week besteedt ze haar tijd aan het vergaren van de spullen bij bedrijven en gulle gevers. Ruth: ‘Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet met VUP bezig ben’.

 

Naast haar vrijwilligerswerk heeft ze ook een betaalde baan. Ze werkt met mensen met een verstandelijke beperking. Ruth: ‘Ik help graag mensen die het lastig hebben in de maatschappij’.

Plezier

Voorlopig denkt Ruth nog niet aan stoppen met haar vrijwilligerswerk bij ROAT. ‘Het is geen betaalde baan, maar het gaat mij om het plezier wat ik eruit haal. Daarnaast biedt het doen van vrijwilligerswerk tal van voordelen: je komt onder de mensen en je hebt thuis geen tijd om te piekeren. Ik kan het iedereen aanraden. Op het gebied van vrijwilligerswerk is er altijd wel iets te vinden wat bij je past, zelfs al denk je dat je niet zoveel kunt!’.

Ruth St.Jago, vrijwilligster van Stichting ROAT

Ruth St.Jago, vrijwilligster van Stichting ROAT