Scroll Top

Februari 2022: Cindy Kooij

Cindy Kooij
Maatschappelijk betrokken zijn in je eigen buurt, zo simpel kan het zijn.

Vlissingen – Sinds de uitbraak van de corona pandemie bleven vrijwilligers thuis. Er kon niets en er mocht niets. Dat gold ook zeker voor de bezoekers van wijkcentrum De Burgerij in Paauwenburg. Daardoor vielen ook veel vrijwilligers uit. Cindy Kooij wil daar verandering in brengen door te kijken wat nog wél mogelijk is.

 

“Kijken naar de dingen die nu wél mogelijk zijn, welke activiteiten kun je nu organiseren. Die samen met jongeren uitvoeren zodat je jong en oud met elkaar kunt verbinden.” Evenementen organiseren is Cindy wel toevertrouwd. Zo werkte ze jaren in CineCity XL en voor Film by the Sea. “Natuurlijk is dit kleinschaliger maar daarom niet minder leuk. Ik zie hier een uitdaging met een totaal andere doelgroep.”

 

Voorlopig is Cindy druk met het scouten van jongeren. “Ik wil hen betrekken bij de activiteiten in De Burgerij, in samenwerking met het Oranje Fonds. Meer jongeren zouden vrijwilligerswerk moeten doen. Want er heerst niet alleen eenzaamheid onder ouderen maar in deze tijd ook zeker onder jongeren. Breng hen bij elkaar, dan kun je ervaringen delen en van elkaar leren.”

 

Met haar enthousiasme en energie gaat dat Cindy wel lukken. “ Maatschappelijk betrokken zijn in je eigen buurt kan zo simpel zijn. Het verrijkt je leven wanneer je in gesprek gaat met ouderen. Hun verhalen, hun levenswijsheid. Ik ben van het principe niet klagen maar zelf doen, aanpakken! Stap eens binnen bij een wijkcentrum of buurthuis. Het geeft mij voldoening als het lukt om jong en oud met elkaar in contact te brengen. Zet je in voor de maatschappij, probeer anderen te motiveren en te activeren. Echt, het doet wat met je, meld je aan.”

 

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op:
http://vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/welkom-bij-het-vrijwilligerspunt-vlissingen

Cindy Kooij

Cindy Kooij wil jong en oud verbinden.