Scroll Top

Februari 2020: Janneke Verheij-Hoekstra

Janny Verheij-Hoekstra

“Ik vind het heerlijk om mensen in de watten te leggen”

Janny Verheij-Hoekstra werkt nu ruim 6 jaar bij Stichting Vier het leven. Ze doet jaarlijks allerlei culturele activiteiten met ouderen (65+). “Ik vind werken voor Vier het leven het leukste wat er is. Je bent samen een dagje of avondje uit naar een concert, film, museum of toneelvoorstelling.”

Door Tara de Vriend

Een leuke avond

“Ik vind het fijn om te zorgen dat ouderen een leuke avond hebben. Sommigen zijn slechtziend en durven alleen nergens meer heen. Anderen zitten in een dreigend sociaal isolement. Het is gezellig om dan met hun op pad te gaan.” Het varieert met wie Janny op pad gaat, meestal met 1 tot 3 ‘gasten’. Want zo noemt ze de ouderen die met haar mee gaan.
“Ik bel 3 dagen van tevoren naar mijn gasten op hoe laat ik ze op kom halen. Op de dag zelf zorg ik dat ik op tijd bij ze voor de deur sta. En ik zet ze voor de deur van bijvoorbeeld het concertgebouw af. Daarna parkeer ik de auto en hang ik hun jas op en zorg voor een kopje koffie. Daarna mogen we naar onze gereserveerde plaatsen. In de pauze doen we gezellig samen een drankje. De bediening zorgt dan vaak al dat deze drankjes klaarstaan. Zo lief! En na afloop breng ik ze weer thuis en wacht ik netjes tot ze binnen zijn.”

Janny Verheij-Hoekstra

Stichting Vier het leven

Tijdens een vrijwilligersmarkt maakte Janny kennis met Stichting Vier het leven. Na een kennismakingsgesprek heeft ze zich toen ingeschreven. “Ik kan het iedereen aanraden. De waardering die je krijgt is zo bijzonder! De sfeer is warm en gezellig, niemand moppert. Het voelt ook als een uitje voor jezelf. De leukste opmerking die ik heb gehad is: ik voel me net de koningin, zo goed is alles verzorgd!”

Activiteiten

Halfjaarlijks krijgt Janny een kalender met activiteiten van Vier het leven. “En ik kan me dan inschrijven op deze evenementen. Ik hoor dan van de stichting terug wanneer ik mee mag. Soms sta ik reserve bij een evenement. Ik ga ongeveer één keer per maand op pad voor de stichting. Ik werk voornamelijk op Walcheren, maar soms als ze vrijwilligers tekort komen op Beveland dan spring ik daar bij. Enige is dan wel dat ik soms in Goes gasten moet ophalen, terwijl we naar de Schouwburg in Middelburg gaan. Ook dat hoort bij het vrijwilligerswerk.”

Vrijwilligersbijeenkomst

Janny gaat 2 keer per jaar naar een vrijwilligersbijeenkomst van de landelijke stichting. Hier wisselen alle vrijwilligers ervaringen met elkaar uit. “Erg leuk altijd om zo op deze manier met zijn allen samen te komen.
Binnenkort hebben we weer een erg gezellig lunchconcert in de kerk in Oost-Souburg met het koor Te Quiero. Zij spelen van alles wat: van Bach tot Beatles, van barok tot musical, van Mozart tot filmmuziek. Dit is jaarlijks een populair evenement voor de ouderen. We zijn dan al gauw met 20 gasten en 8 vrijwilligers.”