Scroll Top

Vrijwilligster zijn bij Gewoon Wonen geeft zó veel voldoening”

Tekst en foto: Conny den Heijer                                                                                                                                              

Oost-Souburg – In coronatijd kwam ze terug naar Zeeland: Elly Oppeneer-Koppejan (30). Niet direct een periode om nieuwe contacten te leggen. Aan de Molenweg in Oost-Souburg zag Elly dat er op een gegeven moment volop gebouwd werd. Ze ging er kijken en was nieuwsgierig wat daar zou komen. “Villa Molenweg van Gewoon Wonen” vertelt Elly.” Ik kreeg een rondleiding door één van de ouders van het wooninitiatief en werd gelijk bijgepraat. Ik heb me direct als vrijwilliger aangemeld.” Villa Molenweg is een kleinschalig ouderinitiatief. Een toekomstbestendige, zelfstandige woonvorm voor hun kinderen die een beperking hebben. Zij worden begeleidt door Stichting Sjaloom.

 

“Op de dag dat mijn man thuis is doe ik vrijwilligerswerk bij Villa Molenweg. Koffie drinken met de cliënten of een rondje lopen. De rest van de week ben ik fulltime moeder en daar geniet ik van, ik ben graag thuis. Maar iets doen voor anderen dat geeft mij ook veel voldoening. Al is het maar een uurtje in de week, iedereen kan iets doen. En met deze doelgroep bezig zijn is bijzonder: mensen met een beperking zijn ‘puur’. Ik vraag me wel eens af wie er nu beperkt zijn, zij of wij? Als ik zie hoe ik hier onthaald wordt dan is dat gewoon een feestje. Er wordt gelachen, de cliënten zijn blij.”

 

“Twijfel je nog? Stap gewoon eens ergens binnen en kijk eens rond” zegt een enthousiaste Elly, “Groet elkaar (we zijn bijna buren in de wijk) of stuur eens een kaartje. Doe het met je hart dan is het goed. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb. Het is niet moeilijk, het is een kwestie van elkaar accepteren zoals je bent, beperkt of niet.”

Elly Oppeneer

Elly Oppeneer bij Villa Molenweg van Gewoon Wonen