Scroll Top

Vlissingen – Basketballen is zijn lust en zijn leven naast zijn werk als ZZP-er in de zorg. Anton Versteeg (38) glundert zodra hij over zijn sport en zijn vrijwilligerswerk voor Marathon vertelt. De basketbalvereniging is opgericht in 1966. De thuisbasis van de spelers is Sporthal Baskensburg. Hier wordt hoofdzakelijk getraind en vinden de thuiswedstrijden plaats. De vereniging bestaat uit een aantal ervaren trainers die zich op vrijwillige basis inzetten voor hun leden binnen de vereniging. Een van hen is Anton.

 

“Het jongste lid van de vereniging is 4 jaar, de oudste 40. Ik train de kleintjes, coach en ben lid van het Algemeen Bestuur.” vertelt Anton. “Daar ben ik, naast mijn werk, zo’n 16 uur per week mee bezig. Het geeft mij veel voldoening om iets te doen in een teamsport, wij hebben onze eigen identiteit en de betrokkenheid bij elkaar is groot. We hebben zo’n 110 leden in 9 teams maar er is een tekort aan trainers. En aan bestuursleden. Er komt veel op de schouders van het bestuur: er komt meer bij kijken dan alleen trainen en coachen. Er zijn wedstrijdtaken die opgepakt moeten worden, we hebben een sponsorcommissie en een evenementencommissie. Daar zijn allemaal vrijwilligers voor nodig. Extra input kunnen we altijd gebruiken want dat geeft je ook een andere kijk op zaken als je iets wilt organiseren, nieuwe ideeën zijn altijd welkom.”

 

Er is een duidelijke groei te zien bij zowel de trainers als de spelers van Marathon, het niveau is hoog. Dit komt door opleiding en verbondenheid binnen de vereniging. “Het is mooi om te zien dat ook de jeugd graag komt basketballen. Onze oudste dochter is 4 jaar, ze mag eindelijk meedoen. Ze vindt het geweldig om door haar eigen papa getraind te worden. En als ik zie hoe ze doet dan ben ik daar super trots op.” Meer informatie: https://www.marathonbasketbal.nl/

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op:

https://vrijwilligerspuntvlissingen.nl/

Trainen en coachen bij Marathon, hét vrijwilligerswerk voor basketballer Anton Versteeg

Anton Versteeg

Anton traint de allerjongsten bij Marathon  Foto: ©Theo Theune