Scroll Top

Anderhalf jaar voorbereiding voor megaspektakel in Vlissingen

Woensdag 27 juli 2016 is dé datum dat alles moet kloppen op de boulevard en het badstrand in Vlissingen. Held van deze maand, Ronald de Hondt, is op dat moment al anderhalf jaar druk met de voorbereidingen van de tiende editie van Rescue Vlissingen. “ Het grootste hulpverleningsevenement van Nederland met ruim 75.000 bezoekers. Geweldig om zo Vlissingen op de kaart te zetten”, zegt Ronald trots.

Door Inge Caljouw

Strandwacht

Via zijn bijbaan bij de strandwacht raakte de 27-jarige Ronald betrokken bij Rescue Vlissingen. In het oprichtingsjaar van Rescue in 2007 nam hij zitting in de werkgroep communicatie. Sinds 2011 zit de geboren en getogen Vlissinger in het bestuur als secretaris. “Mijn centen verdien ik bij de Koninklijke Marine. In de weekenden en avonden ben ik ruim twaalf uur in de week druk met Rescue. Maar het is het helemaal waard!”

Bevlogen vertelt Ronald verder: “Bestuursvergaderingen, overleggen met de diverse werkgroepen en hulpverleningsorganisaties en het binnenhalen van internationale deelnemers zijn mijn voornaamste werkzaamheden. Op de dag zelf lopen wij rond op het evenemententerrein en houden we het overzicht zodat alles tijdig en veilig verloopt. Iedere keer weer een schitterend gezicht om al die mensen te zien genieten van deze tweejaarlijkse happening, dat drijft mij om elke volgende editie weer groter aan te pakken.”

F-16 demo team

“De boulevard in Vlissingen is een unieke locatie voor een evenement als Rescue; je kunt alle vormen van hulpverlening demonstreren. Op het water, in de lucht en op de boulevard komen vliegtuigen, brandweer, ambulance, politie, reddingsbrigade, defensie en diverse andere organisaties in actie. Voor het publiek is het een uitgelezen kans om op een leuke manier hiermee kennis te maken”, vertelt Ronald.

Over het internationale deelnemersveld praat hij vol enthousiasme. “Deelnemers uit heel Europa zijn aanwezig. Eén van de hoogtepunten in al die jaren vond ik de vliegshow van het F-16 demo team. Deze was op heel Walcheren te zien en te horen. Daar hoor je mensen nu nog steeds over praten!”

Droom

De tiende editie wordt een bijzondere waar Ronald nog weinig over wil prijsgeven. “Het wordt groter en sensationeler dan ooit. Na het evenement organiseren de horecazaken een feest op het Bellamypark, dat is nieuw dit jaar.” Een grote droom van Ronald is de komst van het Apache Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht. “En dat is ons deze jubileumeditie gelukt!”

Ronald de Hondt

Ronald de Hondt