Juli 2021: Dennis castel

“Als het Rescue virus je in zijn greep heeft laat het nooit meer los”

Rescue Vlissingen is inmiddels een begrip in Europa. Hoe gaaf is het als je daar als vrijwilliger terecht kunt! Dennis Castel (34) vertelt hoe hij er zo ingerold is. Hij was niet werkzaam in de hulpverlening, maar werd gevraagd om iets te doen aan de website van Rescue Vlissingen.
“Ik dacht nog, nou dat doe ik een paar keer en dan is het weer klaar. Maar inmiddels ben ik vrijwillig secretaris en hoofd communicatie van Rescue.” vertelt Dennis. “Als je er eenmaal in betrokken bent, grijpt het je aan en laat het je niet meer los. We hebben een vaste kern van zo’n 30 mensen die in werkgroepen verdeeld zijn in aanloop naar het evenement. In die werkgroepen zitten mensen van de ambulancedienst, brandweer, politie en dergelijke met diverse netwerken die lobbyen voor Rescue. Hierdoor kunnen we iedere 2 jaar weer een geweldig evenement op poten zetten.”

Beperkt budget

Zo krijgen ze het iedere keer weer geregeld dat er mensen komen vertellen over hun vak en worden de nodige wagens, helikopters en dergelijke geshowd. Met een beperkt budget allemaal, want de deelnemers aan Rescue doen dit ook vrijwillig of in natura.

Passie

“Het is natuurlijk prachtig al dat grote jongens speelgoed dat er te zien is.” zegt Dennis, “En ik krijg enorm veel energie van mensen die zo gepassioneerd over hun werk kunnen vertellen. Dat merken we ook aan de bezoekers. Tijdens de laatste Rescue werd er ook een banenmarkt georganiseerd, verschillende mensen hebben zich aangemeld voor een baan in de zorg.”
Zo snijdt het mes dus aan 2 kanten: een prachtig evenement waarbij Vlissingen op de kaart wordt gezet in binnen- en buitenland, plus een mooie kans voor organisaties en hulpdiensten om zich te promoten.

Vrijwilligers

“Op de dag zelf lopen er 1.200 vrijwilligers rond. Iedereen meegerekend, van parkeerbeambten die je de weg wijzen tot degenen die de lunchpakketten verzorgen en alles daar tussenin. Sponsorwerving was altijd een taaie klus maar inmiddels, met de 12e editie in het vooruitzicht op 17 augustus 2022 worden we al een jaar van tevoren benaderd voor een plekje op de Boulevard.”