Scroll Top

Geschreven door: Conny den Heijer

Hicham Nabil is het jongste jurylid. Hij is docent pedagogie aan de HZ, directeur van een adviesbureau voor gemeenten, overheden en scholen. Hij traint de jongste jeugd bij zaalvoetbal vereniging Groene Ster en maakt deel uit van de businessclub. Ook doet hij nog vrijwilligerswerk bij verschillende moskeeën.

“Naast dat het belangrijk is dat vrijwilligers in de schijnwerpers worden gezet hoop ik dat het anderen ook motiveert om vrijwilligerswerk te doen. Voornamelijk de jeugd. Vrijwilligerswerk is niet alleen iets voor oudere mensen. Op de plek waar je je inzet moeten ze op de kunnen rekenen. Jongeren willen vaak incidenteel iets doen, wanneer het hén uitkomt. Maar zo werkt het niet. Jongeren moeten leren dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is, niet ‘on demand’, als zij er zin in hebben. Ik wil hen hier in stimuleren en motiveren zodat ze zien hoe ze goed kunnen doen en op deze manier ook hun netwerk kunnen vergroten.”

 

De Frans Naereboutprijs wordt in 2024 opnieuw uitgereikt aan een organisatie en een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Kent u zo’n organisatie of vrijwilliger of werkt u daarmee samen, dan kunt u deze voor de prijs voordragen!

Voordragen kan via www.vrijwilligerspuntvlissingen.nl