Scroll Top

Geschreven door: Conny den Heijer

Jan Bergen is voorzitter van het Odensehuis Walcheren. Twee jaar geleden wonnen zij de Frans Naerebout Prijs. Nu zit Jan zelf met veel enthousiasme in de jury vanuit de zorg.
“Het valt op dat er een tweedeling is in het bekend zijn van vrijwilligers. Aan de ene kant zijn er te weinig vrijwilligers, aan de andere kant zijn er veel mensen die juist wél iets doen. Vrijwilligerswerk is er op alle vlakken, het is er voor jong en oud en verbindt mensen van alle leeftijden met elkaar. We hebben ook jonge vrijwilligers hard nodig, ook al heeft iedereen een druk bestaan. Mensen met een moderne, positieve houding. Belangrijk is dat je je goed voelt bij het vrijwilligerswerk dat je doet. Het geeft dan echt heel veel voldoening. Daarbij is de Frans Naerebout Prijs, een echte Vlissingse prijs, een stuk erkenning voor dat wat je doet.”

De Frans Naereboutprijs wordt in 2024 opnieuw uitgereikt aan een organisatie en een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Kent u zo’n organisatie of vrijwilliger of werkt u daarmee samen, dan kunt u deze voor de prijs voordragen!

Voordragen kan via Frans Naereboutprijs aanmelden – Vrijwilligerspunt Vlissingen