Scroll Top

Jan de Waard komt uit het bedrijfsleven en kijkt van daar uit naar de genomineerden voor de Frans Naereboutprijs. Zelf zit hij onder meer in de Raad van Toezicht van WVO Zorgstroom.

“Er wordt heel veel door vrijwilligers gedaan. Maar wat opvalt is dat er sinds de coronatijd toch ook aardig wat mensen zijn afgehaakt. Jammer en zelfs een beetje zorgelijk. Want er is gebrek aan bevlogen mensen die graag iets voor een ander willen doen. De Frans Naereboutprijs zie ik als steuntje in de rug voor alle vrijwilligers die zich inzetten. Want die prijs geeft aan dat wat je doet, gezien en gewaardeerd wordt. De prijs voor de organisatie die hem wint echoot na; het maakt mensen trots en bevestigt het wij-gevoel. Nu de pensioengerechtigde leeftijd is opgetrokken merken we dat er een gat valt in vrijwilligers van een bepaalde leeftijdscategorie. Jongeren willen zich vaak niet vastleggen. Zij willen meestal alleen incidenteel iets doen.”

De Frans Naereboutprijs wordt in 2024 opnieuw uitgereikt aan een organisatie en een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Kent u zo’n organisatie of vrijwilliger of werkt u daarmee samen, dan kunt u deze voor de prijs voordragen!

Voordragen kan via Frans Naereboutprijs aanmelden – Vrijwilligerspunt Vlissingen

Geschreven door: Conny den Heijer