Scroll Top

Basblazer sjouwt en bouwt voor muziekvereniging

Ruim 40 jaar geleden haalden familieleden hem over om bij muziekvereniging de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen te komen spelen. Vandaag de dag is Rob den Ouden nog altijd zeer nauw betrokken bij de vereniging. Deze held speelt op de es bas en maakt zich op diverse manieren al jaren nuttig voor de muziekvereniging. In 2001 werd de 69-jarige Rob voorzitter van de Stichting Vrienden van de Koninklijke Harmonie. Ook bij de bouw van een nieuwe muziekruimte is Rob nauw betrokken.

Door Inge Caljouw

Oud papier

De Stichting Vrienden van de Koninklijke Harmonie is opgericht in 1990 met als doel de vereniging financieel te ondersteunen. “Twee jaar oud papier ophaal en onze rommelmarkten resulteerden in de financiering van de aankoop van het nieuwe clubhuis”, vertelt Rob trots. Het clubhuis en een repetitieruimte vormen het nieuwe onderkomen aan de Wildbaan in Vlissingen.

 

Twee ochtenden in de week rijdt Rob met een bus van de stichting door een wijk in Vlissingen of Souburg om dozen met kranten bij de huizen op te halen. Rob: “Gelukkig beschikken wij over veel vrijwilligers, want alleen kan ik het niet.” Rijden kan de oud-chauffeur wel, Rob reed tientallen jaren als vrachtwagenchauffeur. Deze baan moest hij opgeven toen zijn rug het begaf. “Dat vond ik heel erg, maar treuren deed ik niet lang. Ik begon met enkele vrijwillige taken bij de vereniging, dat werd van kwaad tot erger”, lacht Rob.

 

Nieuwbouw

Bij de bouw van het nieuwe complex is Rob nauw betrokken. Rob: “De start van de bouw was een nieuw hoogtepunt in het 125-jarig bestaan van de vereniging. Nooit eerder beschikte de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen over een volledig eigen accommodatie. Er komen twee repetitieruimtes van samen bijna 400 m2. Straks kunnen de Deltaband en de Harmonie tegelijk repeteren, zonder last van elkaar te hebben. Dat is echt super!” Tussendoor verricht Rob ook nog wat hand- en spandiensten in het ‘oude’ clubgebouw.

Rob repeteert één keer in de week met zijn bandleden. “Maar optreden doe ik het liefste”, zegt Rob. “Je toehoorders laten genieten van je muziek, daar word ik heel blij van. We treden zo’n 10 keer per jaar op in Vlissingen.”

Rob speelde verschillende blaasinstrumenten, maar zijn voorliefde voor het instrument waar hij ooit mee begon is nooit weggegaan. “Ik speel tegenwoordig steevast de es bas. Als de bas niet meedoet, ontbreekt er iets naar mijn mening.” Muziekliefhebbers kunnen de Koninklijke Harmonie met Rob zien en horen spelen op 4 mei. Rob: “Dan geven we een bijzonder optreden met de Hobbyisten op de Oude Markt in Vlissingen.”

 

 

Rob den Ouden

Rob den Ouden