Scroll Top

Maart 2021: Anneloes Steglich

Anneloes Steglich
Activiteiten organiseren in De Herberg

Aan het Bellamypark staat De Herberg, een ontmoetingscentrum en open huis voor iedereen. Anneloes Steglich (69 jaar) organiseert er met de andere vrijwilligers de activiteiten.
Anneloes is lid van de Kerkenraad van de PKN, de Sint Jacobskerk. Haar opdracht voor De Herberg is om niet alleen voor de leden van de kerk, maar voor iedereen activiteiten te creëren. Lastig in coronatijd maar Anneloes heeft genoeg ideeën die ze uit kan voeren.

Luisterend oor

“Omdat De Herberg op een punt in de stad zit dat door veel mensen wordt gepasseerd, zijn onze ramen nu onze etalage. Zo bereiken we de mensen ook al is het nu natuurlijk veel minder. Wat wij hier doen is een luisterend oor bieden aan wie dat nodig heeft. Een kopje koffie drinken met mensen die daar behoefte aan hebben, vaak omdat zij alleen zijn. Maar wij bieden ook activiteiten aan of doen een spelletje.”

Anneloes Steglich
Spreekuur, tabletcafé en boeklezingen

“Daarnaast wordt hier ook vergaderd, wordt er spreekuur gehouden door Schuldhulpmaatje, is er een tabletcafé waar we mensen leren omgaan met hun tablet of mobieltje. Ook houden we thema-avonden over milieu-, ethische of maatschappelijke vraagstukken en worden er boeklezingen gehouden.”
Genoeg te doen dus in De Herberg. “We hebben zo’n 35 vrijwilligers en die mensen hebben we stuk voor stuk hard nodig. Onze etalage-achtige ramen gebruiken we nu om posters op te hangen met inspirerende teksten van bijvoorbeeld Nelson Mandela, Greta Thunberg of Johan Cruijff.  En in de aanloop naar Pasen komt er weer iets nieuws. We willen ook iets uitstralen zolang we nog niet open zijn.”

Voor iedereen

“Daarnaast willen we ons nuttig maken voor de gemeenschap. Niet alleen voor de kerkleden maar zoals gezegd, voor iedereen. Wij zijn er niet alleen voor gelovigen. In het begin van de coronaperiode hebben we wat activiteiten verplaatst naar de Sint Jacobskerk. Maar ook dat bleek uiteindelijk niet verstandig ook al heb je daar genoeg ruimte. Dus we roeien met de riemen die we nu hebben.
Mocht het echt nodig zijn dan zijn onze vrijwilligers bereid om telefonisch in gesprek te gaan.”