Scroll Top

Maart 2022: Wilma van Dongen

Wilma van Dongen
Vlissingen in Beweging: Wandelclub Oost-Souburg

Door Conny den Heijer

Oost-Souburg – Stichting Zeeland in Beweging, SportZeeland, Periscaldes en de gemeente Vlissingen, gaan met een team vanuit de eerstelijnszorg de uitdaging aan om nog meer mensen in beweging krijgen. Iedere woensdag- en donderdagochtend starten bij Bachtenpoorte aan het Oranjeplein in Oost-Souburg twee wandelgroepen. De groep bestaat  uit totaal 16 personen, maar  lopen verdeeld over twee ochtenden, gemiddeld zo’n 6 personen per groep want er zijn altijd mensen die door werk, ziekte of andere omstandigheden een keer niet kunnen. Wilma van Dongen coördineert het geheel en loopt zelf ook mee als wandelbegeleider.

 

“Wandelen is gezellig, goed voor de fysieke en mentale gezondheid en zeker in coronatijd een mogelijkheid om sociaal contact te hebben. Lekker buiten in de frisse lucht, af en toe even stilstaan bij iets bijzonders wat je onderweg tegenkomt en goed tegen eenzaamheid.” zegt een enthousiaste Wilma. “De Wandelgroep Oost-Souburg richt zich met name op mensen die willen werken aan hun leefstijl op basis van wandelen en mogelijk moeite hebben om in beweging te komen of gezondheidsklachten hebben. Maar ook mensen die graag samen wandelen en al wat meer ervaring hebben mogen aansluiten. De wandelroutes lopen door Oost-Souburg maar soms gaan we ook de draaibrug over. We houden rekening met het tempo en het wandelniveau van de deelnemers en wachten op elkaar. De afstanden variëren soms iets maar meestal doen we zo’n 5 kilometer op een ochtend. We zijn nog op zoek naar een wandelbegeleider die goed bekend is in het dorp en ook zelf een route kan bedenken. Omdat het een sociaal gebeuren is, is het vooral voor ouderen een goede manier om niet te vereenzamen. Maar we zien dat er ook steeds meer jongeren aansluiten die een uurtje over hebben. Dat geeft aan dat er behoefte is aan een gezamenlijke buitenactiviteit.”

 

Mocht jij ook wandelbegeleider willen worden dan krijg je de mogelijkheid om mee te doen met een gratis, 1-daagse training om zo de kneepjes van ‘het vak’ als wandelbegeleider te leren. Deze training wordt verzorgd door de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

 

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op:
http://vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/welkom-bij-het-vrijwilligerspunt-vlissingen

Wilma van Dongen

Wilma van Dongen coördineert en loopt óók mee