Scroll Top

Samen tijd investeren om iets moois neer te zetten bij Stichting DjoDjo

Door Conny den Heijer

Vlissingen – Bezoekteams opzetten en met anderen werken aan een ‘dierbare’ vorm van aandacht en zorg bij mensen die dat nodig hebben. Dé uitdaging voor Jelmar Veenhof (32), voorzitter van de Stichting DjoDjo. Samen met andere vrijwilligers werkt hij aan een match tussen mensen van alle leeftijden die dat nodig hebben en honden. Om met een hond te spelen, te knuffelen of te aaien.

“In maart krijgen de eerste mensen in Vlissingen hun Pets4Care certificaat en dan kunnen we hier aan de slag. Ik ben erg blij dat ik dit kan doen, op deze manier pakken we de eenzaamheid van mensen aan en geven we hen de kans voor een hond te zorgen tijdens een wandeling of een bezoek aan huis. Het activeert mensen en het is ook mogelijk om mensen in een woon-zorgcomplex een activiteit aan te bieden. Een hond geeft je gezelschap, ook als je geen behoefte hebt aan een gesprek. Een hond oordeelt niet en geeft je aandacht terwijl hij niets van je eist.” De doelgroep waarmee de bezoekteams werken is divers: mensen die om een of andere reden behoefte hebben aan respectvol contact met een vrijwilliger en hun hond, een steuntje kunnen gebruiken in hun groei/herstelproces, moeite hebben met sociale contacten, niet in staat zijn alleen de deur uit te gaan, aan het vervreemden zijn van familie of vrienden of eenzaam zijn, van dieren houden maar er zelf geen (meer) kunnen houden.

“Voor mijzelf werkt het naar twee kanten. Door een ongeval ben ik beperkt geraakt in de dingen die ik kan doen. Afgekeurd voor mijn werk maar te jong om hele dagen thuis te moeten zitten. Ik vind het fijn dat ik mij voor DjoDjo in kan zetten. Ik kan me sinds het ongeval minder lang concentreren en heb er fysieke problemen aan over gehouden. Daarom ben ik blij dat ik hier zelf mijn tijd kan indelen en toch iets kan doen om anderen blij te maken.”

Natuurlijk is ook DjoDjo op zoek naar nieuwe vrijwilligers want de vraag naar bezoekteams is groot. Wil je weten wat ze doen en wat ze van jou als vrijwilliger verwachten? Kijk dan op https://vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/

Jelmer Veenhof

Jelmar Veenhof, trots op zijn vrijwilligerswerk