Scroll Top

Klusser Stichting Present maakt vrienden

In juli 2014 werd de 33-jarige Dennis van Opijnen werkloos, maar hij ging niet bij de pakken neer zitten. Naast het zoeken naar werk, besloot hij zich belangeloos in te zetten voor de maatschappij. Deze held meldde zich aan bij Stichting Present Walcheren. Dennis kon gelijk aan de slag en maakte een achtertuin rolstoeltoegankelijk voor iemand met een beperking. Tal van hulpvragers zijn inmiddels uit de brand geholpen dankzij klusser Dennis.

Door Inge Caljouw

Blij
Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present. Je kunt je als groep aanmelden of als individu, net als Dennis. “Als individu koppelt Present mij aan andere vrijwilligers en samen verzorgen we een klus voor mensen die dit zelf niet kunnen. Soms doe je een klus in een dag,  een andere keer zijn we weken in touw bij dezelfde mensen.”

“De laatste keer was ik samen met een andere vrijwilliger bij een Afghaanse vrouw, waar we de kinderkamer schilderden. Mensen zijn vaak blij als je komt, het is heel dankbaar werk. Het is altijd afwachten welke mensen je treft, maar meestal is er wel een klik. De hulpvragers zorgen vaak voor een lunch, dan maken we er echt iets gezelligs van”, aldus Dennis.

Belangrijke klussen
Veel organisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers. Present worstelt hier volgens Dennis ook mee. “Het is jammer dat veel vrijwilligers de weg naar Present niet goed weten te vinden. Het zijn belangrijke klussen die je doet voor mensen. Het zou misschien een betaalde baan moeten worden; iemand helpen vind ik veel belangrijker dan geld verdienen in een bedrijf.”

“Je doet veel contacten op. Ik werkte een aantal keren in een tuin bij een gezin. We zijn inmiddels vrienden geworden. Zonder tussenkomst van Present bezoek ik deze mensen nog steeds regelmatig. Niet alleen om te werken, maar ik kom ook op verjaardag. Heel erg leuk allemaal!”

Universitair geschoold
Dennis heeft inmiddels weer een betaalde baan als oproepkracht bij een camping in Oostkapelle, waar hij ook de handyman is. “Ik doe allerlei klussen binnen en buiten, lekker afwisselend! Het sociale aspect van het werk hier en bij Present spreekt mij aan. Toch werk ik ook graag met mijn hoofd. Ik ben universitair geschoold en probeer nog steeds een passende baan te vinden.”

Voorlopig blijft Dennis met veel plezier klussen bij Present. “Het geeft zo’n goed gevoel iets doen voor iemand die het zelf niet kan. Laat mij maar sjouwen voor deze hulpvragers!”

Dennis van Opijnen

Dennis van Opijnen