Scroll Top

Mei 2021: Rachel Verhagen

Rachel Verhagen
Medisch vrijwilliger bij Event-Safe

Overdag geeft ze les aan moeilijk lerende kinderen, ‘s avonds en in de weekenden is ze medisch vrijwilligster bij Event-Safe.
Maar in coronatijd verleent ze ook nazorg in de Zeeuwse vaccinatiestraten. Rachel Verhagen (26) uit Vlissingen is een enthousiaste duizendpoot, die graag mensen helpt in geval van nood.

Training

“Jammer dat er op het moment weinig evenementen zijn, maar met Bevrijdingsfestival waren we toch gewoon paraat” vertelt Rachel.
“Er kan altijd iets gebeuren waar meerdere mensen bij elkaar, zijn dus dan zijn wij er ook. In de wintermaanden als het rustig is, krijgen wij bij Event-Safe onze EHBO trainingen en herhalingen en evalueren we wat we bij verschillende evenementen hebben meegemaakt.”

Rachel Verhagen
Evenementen

“Bij evenementen moet je denken aan Winter Wonderland, het Foodtruckfestival of de Sinterklaasintocht. Het ene moment is het rustig, het andere moment moeten alle zeilen bijgezet worden omdat iemand bijvoorbeeld bij een hap van een broodje een wesp heeft binnen gekregen.
Of de combinatie van drugs en alcohol tijdens een evenement, dat wil ook nog wel eens verkeerd uitpakken. Dan kan een situatie in tijd van een seconde omdraaien.”

Afwisseling

“Het werk is zeer gevarieerd en het leukste is het ontmoeten van al die mensen. Het gaat om je uitstraling zodat mensen weten dat als er iets gebeurt, jij er bent om hen te helpen en alles oké is.
Soms komen mensen van tevoren al melden dat ze ergens allergisch voor zijn of medisch iets speciaals hebben. Want hoe beadem je iemand met een canule wanneer dat nodig is? Daar worden wij allemaal prima op voorbereid.”

Vrijwilliger

Iedereen boven de 18 jaar met een Oranje Kruis- of gelijkwaardig EHBO-diploma kan zich aanmelden als vrijwilliger bij Event-Safe. Intern kun je als vrijwilliger aanvullende trainingen volgen.
“Mijn vriendenkring is wel eens jaloers, want zolang alles goed gaat sta je vooraan bij een podium of optreden. Dat is boffen als je favoriete band daar dan net staat. Maar als zich iets voordoet komen we direct in actie om te helpen, want daar zijn wij voor.”