Scroll Top

Ik hou van diversiteit bij mensen en in het werk.

Door Conny den Heijer

 

Vlissingen – Ingrid Goddijn, 53 jaar en momenteel werkzoekend, steekt veel vrije uren in haar vrijwilligerswerk bij LHBT Netwerk Zeeland en de Commissie Roze Zaterdag Goes. Het organiseren van evenementen, sponsorwerving voor de Roze Zaterdag 2023, coördinatie van de vrijwilligerspool, noem het maar op. Ingrid doet het met veel enthousiasme en weet waar ze kan vinden wat ze zoekt.

 

“Toen ik in Vlissingen kwam wonen wilde ik naast mijn werk iets doen om mijn netwerk te vergroten. Zo heb ik eerder bij 2 andere organisaties vrijwilligerswerk gedaan. Na een periode van geen vrijwilligerswerk kwam ik de vacature van bestuurslid bij het LHBT Netwerk Zeeland tegen.

Die sprak me onmiddellijk aan, omdat ik me in de visie en de verantwoordelijkheden kan vinden.  Na een gebruikelijke proefperiode van drie maanden om te zien of het voor beide past, ben ik sinds januari 2021 algemeen bestuurslid bij het LHBT Netwerk Zeeland.” Er zijn verschillende organisaties, vrijwilligers en professionals die zich inzetten om de belangen en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) in onze samenleving te vergroten. LHBT Netwerk Zeeland verbindt, behartigt de belangen en bevordert deskundigheid op het gebied van LHBT. Zij brengen vraag van organisaties, particulieren, onderwijs, kerken en professionals in contact met partijen die de vraag inhoudelijk kunnen beantwoorden. Daarnaast reiken ze De Zeeuwse Parel uit, organiseren (netwerk-)bijeenkomsten, lezingen en de Coming Out Day.

 

Ingrid is inmiddels druk doende met de voorbereidingen van Rose Zaterdag op 17 juni 2023. “Dit jaar is het in Rotterdam, volgend jaar in Goes. Geweldig om daar aan mee te mogen werken. De organisatie vraagt heel wat maar we zijn op tijd begonnen. We willen graag dat het een geslaagde dag wordt waarbij het een feestje voor iedereen kan zijn.  Zo was Coming-Out Day ook een groot succes. Het is fijn om te zien dat mensen – van jong tot oud – uit de kast durven komen en zich vrij voelen. Het is allemaal een kwestie van respect, of je nu 14 of 80 bent.”

Steun jij de visie van LHBT Netwerk Zeeland en wil je meer informatie? Kijk op: https://www.lhbtnetwerkzeeland.nl

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op:

https://vrijwilligerspuntvlissingen.nl/

Ingrid Goddijn

Ingrid Goddijn is al druk bezig voor Roze Zaterdag 2023