Scroll Top

Nieuw jurylid Frans Naerebout Prijs Hicham Nabil: “Ik heb er zin in.”

Door Conny den Heijer

Vlissingen – Daar is hij dan, het nieuwe jurylid van de Frans Naerebout Prijs. Hicham Nabil (45), echtgenoot, vader van drie jonge kinderen, docent pedagogie aan de HZ en directeur van een adviesbureau voor gemeenten, overheden en scholen. Daarnaast is hij voorzitter bij zaalvoetbal vereniging Groene Ster, jeugdtrainer bij VC Vlissingen en doet hij vrijwilligerswerk bij verschillende moskeeën. En nu jurylid, waar haalt hij de tijd vandaan?

 

“Ik vind het belangrijk om iets te doen voor de maatschappij en daarbij de balans te vinden in het gezin.” zegt Hicham. “In goed overleg is er zó veel mogelijk en dit leek me weer een nieuwe uitdaging. Ik wil als jurylid voornamelijk jongeren motiveren om vrijwilligerswerk te doen en ik hou van diversiteit. Niet roepen ‘dit past niet binnen mijn cultuur’ maar doen waar je hart ligt. Op die manier kijk je met een andere blik naar sport, cultuur en scholen. En dan alle doelgroepen betrekken, inclusiever zijn. Ik kan een beroep doen op een groot netwerk van onder andere jongeren en allochtonen. Ik wil cultuurverschillen doorbreken en laten zien dat het anders kan en dat het anders moet. Want we zijn sámen op deze wereld en moeten het sámen doen. Probeer iets te betekenen voor elkaar maar neem daarbij in acht dat je moet genieten van je familie, je werk en je vrienden. Maak plezier, neem op tijd je rust en hou overzicht. Kun je geen balans vinden dan moet je dingen niet doen. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat iemand benaderbaar is, ik hou niet van haantjesgedrag. Kom, vertel, krijg antwoord, doe normaal en blijf nuchter. Kijk dan eens wat vrijwilligerswerk je oplevert.”

Hicham Nabil

Hicham Nabil, een gedreven man, enthousiast van start als jurylid