Scroll Top

Vlissingen – Luid gejuich vanuit de zaal: Odensehuis Walcheren is de Organisatie van het Jaar 2022 geworden. Personeel, deelnemers en vrijwilligers konden hun geluk niet op. Odensehuis Walcheren doet bijzonder werk voor mensen met beginnend geheugenverlies en hun mantelzorgers.

Voor de deelnemers, die zonder indicatie bij Odensehuis terecht kunnen voor een gezellige dag, organiseren de vrijwilligers allerlei activiteiten. Van bloemschikken tot samen eten tegen een kleine vergoeding, van een spelletje doen tot samen een dagje uit. In het Odensehuis kun je jezelf zijn, word je gewaardeerd, helpt men elkaar met tips en adviezen en verwijzen ze je voor specifieke problemen door naar de juiste zorginstanties.

Mantelzorgers laten er hun partner of familie met een gerust hart achter, wetend dat zij in goede handen zijn. Zo kunnen de mantelzorgers zelf even een moment bijtanken en hun rust nemen. Of in gesprek gaan met andere mantelzorgers om ervaringen en tips uit te wisselen over de zaken waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Odensehuis Walcheren kan de kosten voor hun deelnemers laag houden door subsidie van de drie Walcherse gemeenten, donaties van particulieren en bedrijven. Voorzitter Jan Bergen gaf aan hoe belangrijk het Odensehuis is en sprak het verlangen uit dat het Odensehuis móet blijven bestaan.

Of een deelnemer aan het einde van de dag nog precies weet wat hij of zij gedaan heeft die dag speelt geen rol. De glimlach op het gezicht en de twinkelede ogen, dát is van belang. Die gaan mee naar huis.

Vrijwilligers van het Odensehuis Walcheren

Uitreiking Frans Naerebout prijs