Scroll Top

Vlissingen – In 2018 wonnen de vrijwilligers van het Zeeuws Maritiem muZEEum de Frans Naereboutprijs. Met deze prijs zet de gemeente Vlissingen om de twee jaar een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.

In 2020 kon in verband met de corona pandemie de uitreiking niet plaatsvinden. Deze zal alsnog dit jaar plaatsvinden nu de coronaregels versoepeld zijn. De Frans Naereboutprijs is een wisselprijs die om de twee jaar omgeruild wordt voor een 3D-geprinte kunststof replica. Het origineel is een bronzen beeldje. Tot vandaag stond het op de balie van het muZEEum.

Namens de gemeente nam Marieke Besuijen van het Vrijwilligerspunt Vlissingen de honneurs waar om het beeldje om te ruilen. Op 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag. “Zo lang willen we niet wachten met de uitreiking van de prijs voor 2020. Door corona heeft het al veel te lang geduurd. We moeten een inhaalslag maken.” zegt Marieke Besuijen.

Onno Bakker, directeur van het muZEEum, ruilde met liefde zijn origineel om voor een replica. “We zijn ontzettend trots dat hij hier een jaar langer heeft mogen staan dan de bedoeling was. Wij hopen dan ook dat de volgende genomineerde er met net zo veel trots en plezier naar mag kijken als dat wij hebben gedaan.”

De datum van de volgende uitreiking van de Frans Naerebout Prijs staat nog niet vast maar zal zeker plaatsvinden vóór de Nationale Vrijwilligersdag. De uitreiking zal wegens corona soberder van opzet zijn.

Overhandiging replica

Onno Bakker van het muZEEum met het felbegeerde beeldje