Scroll Top

September 2021: Els Bootsgezel

Els Bootsgezel
Niet twijfelen maar doen: vrijwilliger bij Stichting Dierenwelzijn Walcheren”.

Sinds de eerste dag dat de Stichting Dierenwelzijn Walcheren in april 2020 aan de slag ging was Els Bootsgezel uit Vlissingen erbij. Haar eerste dienst draaide ze als centralist. “Toen hadden we het nog niet zo druk als nu want we waren nog niet zo bekend. We draaien in vier ploegendiensten en zijn 24 uur per dag bereikbaar.” vertelt ze. “De reden om hier aan te beginnen was puur gevoelsmatig. Gewonde of zieke dieren kun je niet aan hun lot overlaten. En mensen zijn niet altijd zelf in de gelegenheid om met een dier naar de dierenarts of dierenopvang te gaan.”

Donaties

Stichting Dierenlot helpt Dierenwelzijn aan ambulances. “Geweldig, want we draaien volledig op donaties. De brandstofkosten, onderhoud en dergelijke zijn voor onze stichting zelf. In de zomer hebben we een zomerambu in bruikleen. Dat is de drukste periode voor ons. Dan patrouilleren we ook, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen om te kijken of er geen honden achtergelaten zijn in auto’s op warme dagen. Alles bij elkaar geeft het werk veel voldoening. De ene keer red je een dier, de andere keer moet je de eigenaar droevig nieuws brengen omdat zijn hond of kat aangereden is en het misschien niet overleefd heeft.”

Els Bootsgezel
Ambulance

Inmiddels rijdt Els ook zelf op de ambulance en geeft ze trainingen. “In het begin van de corona periode reden we zonder bijrijder. Daar ging ik dan, in mijn eentje, een buizerd redden die langs de snelweg was gevonden. Op dat moment moet je niet twijfelen maar handelen. Wat een beest! Ik heb hem gevangen met een vangnet en uiteindelijk overgebracht naar De Mikke. Daar is hij verzorgd en weer vrijgelaten. Ik ben geen fan van meeuwen maar ik kijk nu toch wel anders tegen ze aan. Prachtige dieren zijn het. Maar bij de uitbraak van vliegende mieren een paar weken geleden hebben we heel wat meeuwen van de weg moeten halen. Want ze gaan niet opzij als hun kostje op de rijbaan ligt…” Op dit moment heeft Stichting Dierenwelzijn Walcheren gebrek aan chauffeurs. Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan op: http://vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl/welkom-bij-het-vrijwilligerspunt-vlissingen

 

In samenwerking met Welzijn Veere en Samen Vrijwillig Middelburg, vindt u vanaf 1 juli 2021 een keer in de 3 weken een Vrijwilligersportret in de Vlissingse Bode. Om beurten staat een vrijwilliger uit de gemeente Vlissingen, Veere of Middelburg centraal. Dit portret nemen wij elke maand op in deze rubriek.