Scroll Top
Hyacintenhuis Dagelijks Leven

Taalhuis Walcheren

Taalhuis Walcheren is voor alle inwoners van Walcheren die moeite hebben met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands. Voor zowel mensen die Nederlands als moedertaal hebben als inwoners waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Ook voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zoals omgaan met computers en internet kunnen geïnteresseerden in het Taalhuis terecht.

Taalcafé

Taalhuis Walcheren organiseert diverse taalcafés in Middelburg en Vlissingen. Tijdens een taalcafé verbeteren deelnemers op een informele manier hun Nederlands door te praten over gewone dingen zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid.

Wat zoeken we?

Taalhuis Walcheren zoekt meerdere begeleiders voor een nieuw te starten (bij voorkeur wekelijks) avondtaalcafé in Vlissingen. Als begeleider bereid je het taalcafé voor door, samen met andere begeleiders, leuke en interessante onderwerpen te bedenken en uit te werken. De onderwerpen kunnen over vanalles gaan: kleding, eten, wonen, winkelen etc. Maar er kan ook een gast worden uitgenodigd die bijvoorbeeld over zijn werk of organisatie vertelt. Vervolgens ga je met de deelnemers van het taalcafé over het onderwerp in gesprek. Het primaire doel is dat zij met elkaar Nederlands spreken en zodoende oefenen met de taal, maar samenkomst, gezelligheid en ontmoeting is net zo belangrijk.