Scroll Top
Banner voor video

VoorleesExpress

Ben jij die creatieve, oplossingsgerichte, flexibele optimist met een nieuwsgierige en open blik? Wil jij kind en ouders graag helpen en stimuleren bij het leren van de Nederlandse taal?
Spreek je goed en helder Nederlands en houd je vanzelfsprekend van boeken en lezen? Aarzel niet en meld je aan.

Als lezen leuk is, lees je meer. Jij maakt lezen leuk!

Wat is De VoorleesExpress?

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een Nederlandse taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger wekelijks bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders en school streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

De VoorleesExpress Vlissingen wordt uitgevoerd door ZB Bibliotheek Vlissingen. ZB heeft een grote rol in het adviseren, ondersteunen en ontwikkelen van producten en diensten voor onder andere jeugd en gezin, in samenwerking met partners, zoals de basisscholen en kinderopvang.

Wat is de aanpak van de VoorleesExpress?

Twintig weken lang kom je als vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Je introduceert het voorleesritueel bij het gezin en je geeft de ouders handvatten om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier.