Frans Naereboutprijs Vrijwilliger van het Jaar: Jaap van Boven, drijvende kracht achter De Piek.

Door Conny den Heijer

Vlissingen – Al jaren lang is Jaap van Boven actief voor poppodium De Piek. Meerdere keren hingen er zware wolken boven De Piek en moest het poppodium haar deuren bijna sluiten. Jaap van Boven, nu ook actief als voorzitter, bleef positief en wilskrachtig om het poppodium voort te laten bestaan en aantrekkelijk te houden voor de bezoekers.

Poppodium De Piek bestaat sinds 1970 als podium voor popmuziek en ander culturele uitingen in en rond Vlissingen. Sinds 2018 wordt De Piek gedraaid door een zelfstandige organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers. Dit resulteert in een volwaardig programma voor een grote diversiteit aan publiek. Zij programmeren (inter)nationale en lokale bands, muzikanten & artiesten, soms meerdere keren per week. Daarom droeg Van Boven zijn prijs op aan alle vrijwilligers die 52 jaar lang hun steentje hebben bijgedragen aan het bestaan van De Piek, gevestigd in het pand aan de Hellebardierstraat 13.

Voor zijn verdiensten als Vrijwilliger van het Jaar ontving Jaap van Boven een oorkonde en een gouden speldje, die hem werd opgeprikt door burgemeester van den Tillaar. Van Boven moest overigens ‘ontvoerd’ worden uit De Piek om hem zijn prijs te kunnen overhandigen. Hij was er aanwezig als vrijwilliger voor de presentatie Podium Z. De uitnodiging om als genomineerde aanwezig te zijn bij een uitvoering van De Zeeuwse Komedie in Stichting Mae-Uku moest hij dus aanvankelijk laten schieten. Aan het einde van de avond kwam Van Boven bij Mae-Uku binnen, waar hij praktisch gelijk met zijn neus in de boter viel. Zijn commentaar: “Ik ben zeer vereerd en draag de prijs daarom op aan alle collega-vrijwilligers van De Piek.”

Jaap van Boven krijgt de speld opgeprikt door burgemeester van den Tillaar