Scroll Top

Webinar vertrouwenspersonen

In dit webinar deelt adviseur Carin van der Hor (NOV) informatie over het aanstellen van vertrouwenspersonen. Hoe pak je dat als kleine en grote vrijwilligersorganisaties het beste aan? En wat is het verschil tussen een VCP en een (externe) vertrouwenspersoon? Voel je welkom om online (of bij de ZB Middelburg) aan te schuiven!

Omschrijving & praktische informatie

De vertrouwenspersoon is een luisterend oor voor medewerkers en vrijwilligers. Een vertrouwenspersoon verlaagt de drempel voor medewerkers en vrijwilligers voor het aankaarten van problemen. Dit draagt bij aan een goede en veilige werksfeer. Bij deze online bijeenkomst gaan we in op:

  • Wat is het verschil tussen een VertrouwensContactPersoon (VCP) en een Vertrouwenspersoon?
  • Wat doet een VCP precies?
  • Wie benader je daarvoor, aan welke functie-eisen moet iemand voldoen?
  • Wat is het verschil in verantwoordelijkheden van een VCP en van een bestuur?

En… wat kun je als bestuur/coördinator nog meer doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

Als vervolg op dit webinar bieden we in samenwerking met NOV ook de training voor VCP aan in november.

Voor: Vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties waar nog geen VCP werkzaam is.

Kosten: Geen, dit webinar wordt ons aangeboden door NOV.

Verzorgd door: Carin van der Hor. Carin is een van de adviseurs sociale veiligheid van NOV. Zij zijn ook de mensen die individuele organisaties verder kunnen helpen en ook dat is kosteloos.

Datum: Dinsdag 8 november of donderdag 1 december  van 19:00 uur – 20:00 uur.

Locatie: Online, als je aangemeld bent ontvang je in de week voorafgaand aan het webinar een link. Heb je geen mogelijkheid om online aan te haken, dan ben je welkom op de ZB (bibliotheek) Middelburg – vermeld dit s.v.p. duidelijk in je aanmelding.

Aanmelden & meer: Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website van het kennisplatform https://www.welzijnmiddelburg.nl/samen-vrijwillig/een-cursus-workshop-bijeenkomst-volgen